Automoto

5 by Peugeot premijerno u Ženevi

0
5 by Peugeot premijerno u Ženevi, Life.ba

5 by Peugeot premijerno u Ženevi, Life.baPeugeot će na 80. Sajmu automobila u Ženevi, koji se održava od 4. do 14. marta, predstaviti nekoliko noviteta koji karakterišu novi Peugeot stil i pravac uključujući novi vizuelni identitet, obilježavanje 200 godina uspješnog postojanja i ambiciju da poboljša svoju poziciju na svjetskom tržištu za tri mjesta.

Na Sajmu automobila će premijerno biti predstavljen i koncept „5 by Peugeot“ s kojim francuski brend nastavlja svoju uspješnu historiju sa limuzinama. Sa dužinom od 4, 86 m, čime je ovaj model samo 42 mm kraći od 607-ice Peugeot-ovog najvećeg vozila, Peugeot je napravio model kojeg odlikuju balansirane proporcije, specifična osobnost, elegancija i dinamičnost.

Konceptualni model „5 by Peugeot“ pokreće hibridni dvolitreni dizelski motor sa 163 KS smješten u prednjem dijelu vozila i elektromotor smješten straga sa 37 KS. Dva motora zajedno ostvaruju 200 KS te u kombinovanom ciklusu automobil troši 3,8 litara goriva na sto kilometara.

U fokusu autosalona bit će i RCZ koji dolazi na tržište u aprilu, kao i SR1 koji predstavlja novu Peugeot filozofiju. Peugeot će predstaviti i „Peugeot HYbrid3 Evolution“, skuter sa pogonom na tri točka kojeg pokreće benzinski motor smješten straga i električni motori na prednjim točkovima. Također će biti predstavljen i Peugeot iOn prvi serijski model na struju sa četiri sjedišta kreiran od evropskog proizvođača automobila koji će se na tržištu pojaviti u oktobru. Zanimljivost za posjetioce će biti svakako i električno konceptualno vozilo BB1, dužine 2,5 metara i sa četiri sjedišta.

Svi noviteti su dodatni pokazatelj da je Peugeot krenuo u realizaciju svojih ambicioznih planova koji uključuju predstavljanje 14 novih modela do 2012. godine i da će pomoću inovativnih rješenja ostvariti cilj da se sa desete pozicije popne na sedmu poziciju na svjetskom automobilskom tržištu.

[nggallery id=4]


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)