2018-01-11
9232 / 0

Džumhur protiv Lorenzija u prvom kolu Australian Opena


0

A

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (30. ATP) u prvom kolu Australian Opena, prvog Grand Slam turnira u sezoni, igrat će protiv Italijana Paola Lorenzija (45. ATP).
Ova dva tenisera imala su do sada samo jedan duel i to prošle godine u Sankt Peterburgu. Tada je Džumhur slavio rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 7:5.

Lorenzi je veteran teniskog sporta budući da ima 36 godina, a u karijeri je osvojio svega jednu ATP titulu.

Podsjetimo, Džumhur se nada da će uspjeti otkloniti problem sa zadnjom ložom te da će nastupiti u 1. kolu Australian Opena u ponedjeljak.

Damir je u srijedu predao meč osmine finala ATP turnira u Sydneyju zbog povrede zadnje lože, a istog dana je otkazao i nastup u dublu. Srećom, ne radi se o ozbiljnoj povredi, ali je ipak upitan njegov nastup u 1. kolu Australian Opena.

"Obavio sam ultrazvuk. Hvala Bogu, ništa nije pokidano, ali postoji malo nategnuće. To je odlično, ali je zadnja loža veoma komplikovana i moram paziti. Pitanje je da li imam dovoljno vremena da do ponedjeljka budem 100 posto spreman, ali ta mogućnost postoji. Činim sve što je potrebno da budem spreman za 1. kolo Australian Opena", izjavio je Džumhur.

Australian Open se igra od 15. do 28. januara, a nagradni fond iznosi 43,2 miliona američkih dolara.