Regija u minusu: Otkazani letovi, otežano odvijanje saobraćaja

- Advertisement -
Ilustracija
Ilustracija

U većem dijelu Bosne jutros je pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u Hercegovini vedro. Najniža temperatura izmjerena je na Bjelašnici i iznosila je minus 20 stepeni Celzijusa, objavljeno je na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi Anadolu Agency (AA).

U Sarajevu je izmjereno minus osam stepeni Celzijusa, a visina snijega u Han Pijesku dosegla je 51 centimetar. U Srbiji je jutros umjereno oblačno sa slabim snijegom. Tokom noći zbog mećave u Zaječaru je za saobraćaj bilo zatvoreno nekoliko lokalnih putnih pravaca. Najniža temperatura izmjerena je na Kopaonika i iznosila je minus 17 stepeni Celzijusa dok je u Beogradu izmjereno minus šest.

Slične vremenske prilike očekuju se i danas. U Hrvatskoj je sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vrlo malo snijega moguće je ponegdje u Lici. Vjetar slab do umjeren, na udare ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i u Dalmaciji mjestimice s olujnim i orkanskim udarima. Najviša temperatura u unutrašnjosti uglavnom između minus osam i tri.

PROČITAJTE JOŠ:  Kraj sage o imenovanju direktora KCUS-a: Ismet Gavrankapetanović dobio zeleno svjetlo
Ilustracija
Ilustracija

U južnim predjelima Crne Gore danas se očekuje pretežno sunčano uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost, a na sjeveru umjereno do potpuno oblačno, mjestimično sa slabim snijegom i mećavom. Vjetar umjeren do jak, na udare povremeno i olujne, a na jugu moguće i orkanske jačine, sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura vazduha od minus 14 do četiri stepena.

Minusi okovali regiju: Otkazano nekoliko letova, otežano odvijanje saobraćaja - Srbija

Otežano odvijane saobraćaja 

Jutros se u većem dijelu Bosne saobraća otežano, po zasnježenom kolovozu. Preko planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca. Dodatne poteškoće vozačima u zapadnoj i jugozapadnoj Bosni pričinjava jak vjetar, koji stvara snježna nanose.

PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres jačine 4,8 po Richteru pogodio New York

Do daljnjeg je, zbog aktiviranja klizišta, obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesij, a u funkciji je obilaznica preko Dubrava. Na graničnim prelazima zadržavanja  su kratkotrajna.

Kako je objavljeno na službenim web -stranicama Međunarodnog aerodroma u Sarajevu i Međunarodne zračne luke Zagreb, otkazani su današnji letovi iz Sarajeva za Minhen te iz Zagreba za Dubrovnik. Zračni saobraćaj na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu odvija se bez zastoja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...