Life.ba/Klix.ba / 2018-01-11
9232 / 0

Sarajevsko Oslobođenje preuzima TV1


0

Foto: Life.ba/Klix.ba
A

Sarajevsko Oslobođenje i TV1, kako saznajemo, uskoro će postati dio iste medijsko-poslovne grupacije iza koje stoji biznismen Mujo Selimović.
Selimovićeva poslovna grupacija preuzima većinski vlasnički udio od kompanije Euromedia d.o.o. Sarajevo, čime će svoj medijski utjecaj znatno proširiti i na polju elektronskih medija. 

Kompaniju Euromedia d.o.o. osnovao je 2013. godine turski partner koji je proteklih godina imao većinski udio u TV1, a u međuvremenu se povukao iz ovog projekta. 

Prema informacijama koje imamo, ova domaća poslovna grupacija najavljuje nove iskorake u orgnizacionom i programskom smislu te razvoj i jačanje TV1.

Rukovodeće funkcije bi trebale pripasti bivšem glavnom uredniku Radija Otvorena mreža Adiju Sarajliću koji bi se trebao naći u ulozi direktora TV1 i Sanjinu Bećiragiću kao direktoru programa. 

Kako saznajemo iz ove medijske kuće, u narednom periodu bit će očuvan kvalitet TV1 te osigurani još kvalitetniji medijski sadržaji u interesu gledalaca. 

Prema informacijama koje imamo, novi iskoraci mogu se očekivati vrlo skoro, čim se dovrši proces registracije partnerstva, odnosno dobiju neophodna odobrenja državne regulatorne agencije.